Werken sportcentrum

Gemeente Beerse blijft investeren in moderne sportaccommodaties

Sportievelingen kunnen begin 2019 in Beerse gebruik maken van een vernieuwd sportcentrum 't Beerke. De gemeente breidt het sportcentrum uit met 3 squashunits, een extra zaal voor gevechtsporten en een polyvalente zaal voor dans en evenementen.

Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB Beerse), dat de gemeentelijke sportinfrastructuur in Beerse beheert en financiert, lanceert een vernieuwingsoperatie voor het sporthalgedeelte. Alle kleedkamers en sanitair worden vernieuwd. Een nieuw concept met kleedlockers wordt gelanceerd. Het sportcentrum wordt polyvalent uitgebouwd met nieuwe faciliteiten voor squash, gevechtsporten, dans en evenementen

De investering wordt geraamd op 1,25 miljoen euro en de werken starten in februari 2018.

Bekijk hier de foto's van de verbouwingen
Tijdelijke verkeersmaatregel

Na de grondige renovatie van het gemeentelijk zwembad is het nu de beurt aan het sporthalgedeelte van het sportcentrum. Voor het bestaande sportcomplex in de Rerum Novarumlaan komt er een nieuwbouw bij. Deze omvat op het gelijkvloers 5 nieuwe kleedkamers en 3 squashunits. Op de 1ste verdieping komt een gevechtssportzaal en een multifunctionele zaal voor dans en evenementen. Via een glazen wand zullen beide zalen een inkijk bieden in de bestaande sporthal. De werken zullen één jaar in beslag nemen ! Het sportcentrum en zwembad blijft gedurende de werken geopend en zijn steeds bereikbaar.

Om de veiligheid te garanderen is er in overleg met architect en bevoegde diensten een tijdelijke verkeersmaatregel genomen die zal ingaan vanaf 20 februari 2018

 

Via de Rerum Novarumlaan (komende van de Sint-Corneliusstraat)  zal parking 1 voor auto’s steeds bereikbaar zijn. Mocht parking 1 volzet zijn kan er zonder problemen verder gereden worden naar parking 2.

Voor het verlaten van parking 2 kan er niet via de Rerum Novarumlaan terug gereden worden maar moet er via de Sint Lambertusstraat gereden worden om het sportcentrum te verlaten.

De Rerum Novarumlaan gaat gedurende de werken, ter hoogte van het sportcentrum tot aan de Sint Lambertusstraat gedeeltelijk éénrichtingsstraat zijn.

Op parking 1 zullen eveneens parkeerplaatsen voor mensen met een beperking gemarkeerd worden.

Wij rekenen op het begrip van al onze sporters en bezoekers en kijken alvast uit naar het vernieuwde sportcomplex.

 

Bezig met laden...