Bas Birker - Je moeder

Deze informatie is niet meer actueel!
Een Vlaamse schone deed Bas Birker Nederland verlaten en zich in Antwerpen vestigen. Het Antwerps dialect heeft hij bijna onder de knie, maar leven in een multi-raciaal-gezin blijkt toch lastiger dan gedacht. Kamperen voor een school, creatief boekhouden en sluiproutes zoeken om de wodca-controle te omzeilen, Bas heeft alles al geprobeerd om in te burgeren. Maar het blijft wringen. Er zijn eigenlijk twee soorten mensen op deze wereld: fans van Bas Birker en mensen die hem nog niet live hebben gezien.

Wanneer

  • donderdag 3 mei 2018
    van 20.15 u tot 22.00 u

Prijs

€ 15,00 (60+: 13 euro, -26: 11 euro, kansentarief UiTPAS: 3 euro )

Waar

naam
GC 't Heilaar
adres
Heilaarstraat 35
2340 Beerse

Contact

e-mail
cultuur@beerse.be

Info

In samenwerking met:

BVMV Beerse

 

Duur: 90 minuten zonder pauze

 

Zeven jaar geleden verruilde comedian Bas Birker Nederland voor Antwerpen. Hij sloeg er een Vlaamse schone aan de haak en ze kregen een dochter. Het Antwerps dialect heeft hij bijna onder de knie, maar leven in een multi-raciaal-gezin blijkt toch lastiger dan gedacht.

Kamperen voor een school, creatief boekhouden en sluiproutes zoeken om de wodca-controle te omzeilen, Bas heeft alles al geprobeerd om in te burgeren. Maar het blijft wringen.

In JE MOEDER! beseft Bas nog maar eens dat stappen wandelen is, terwijl wandelen eigenlijk lopen is, lopen rennen, een kop een tas en een tas een sacoche. Alsof hij het moet uitleggen aan een kind. Zijn kind. Een verknipt kind. Je blijft tenslotte de dochter van nenollander en JE MOEDER!

Nog nooit ging je zo graag naar JE MOEDER! Logisch ook.

Want JE MOEDER! was nog nooit zo grappig.

Tekst en spel: Bas Birker

 

Karel Michiels, comedy-recensent bij De Standaard over Sowieso:

“Topshow gezien van Bas Birker in Diest. Geen verslag in de krant dus hier maar even zeggen dat ik dit seizoen nog geen betere standup voorstelling gezien heb. Perfecte balans tussen compromisloze interactie met het publiek (de winnaar krijgt een paar schoenen) en ijzersterk materiaal over Hollanders en Vlamingen. […] Bas barst van energie en vertrouwen. Voor de krant zou ik 5 sterren serieus overwegen, for what it’s worth.”

De Standaard:

“Met zijn aanstekelijke joie de vivre zou deze comedian het grote publiek moeiteloos voor zich moeten kunnen winnen, met name de mensen die andere comedians te grof, te flauw of te belerend vinden.”

Bart Cannaerts:

"Met de letters van 'Bas Birker' kan je net niet 'Belachelijk Grappig' maken, maar het is wel zo."

Xander De Rycke:

“Eigenlijk moet het verboden zijn om zo grappig te zijn als niemand je kent. Het doet de rest van ons slecht overkomen.“

Begijn Le Bleu:

“Bas Birker heeft het allemaal: een goddelijk lijf, een scherpe geest en grappen waar je broek van afzakken. Ik kan maar één ding bedenken als ik hem bezig zie op een podium: smeerlap.”

Biografie Bas Birker:

Er zijn eigenlijk twee soorten mensen op deze wereld: fans van Bas Birker en mensen die hem nog niet live hebben gezien.

Bas Birker - ook gekend als de beste MC van de Lage Landen - is een stand-up comedian pur sang. In de afgelopen 10 jaar speelde hij meer dan 1500 shows in Nederland & België en was hij te zien op Pukkelpop, Lowlands, Comedy Casino Festival en alles daartussenin. Soms als act, soms als MC, maar altijd één brok energie. Nu en dan op het randje, vaak improviserend, nooit kwetsend.

Het avondvullend debuut van Bas Birker - “OP WEG” - werd voorjaar 2014 integraal uitgezonden op Canvas en voorjaar 2015 ging Bas in première met zijn tweede zaalshow. “SOWIESO” ontstond vanuit een intensieve samenwerking met coach Wim Helsen en toerde twee jaar door de Vlaamse zalen.

In december 2016 besloot Bas om de tour van zijn tweede theatershow ‘SOWIESO’ in stijl af te ronden. Bas bouwde het sportpaleis om tot een intiem theater en de crème van het Vlaamse comedylandschap hielp hem om dit nieuws wereldkundig te maken. Zowel de namiddag- als avondvoorstelling verkochten uit en Bas slaagde in zijn opzet om een waanzinnig decor voor zijn dvd te creëren. Omdat de grootste zaal van België op een figuurlijke scheet van zijn huis ligt, maar vooral: omdat het kan.

Naast zijn werk op het podium is Birker ook actief als schrijver voor verschillende televisieprogramma’s en heeft hij zijn eigen Comedy Academy waarin hij jong comedytalent begeleidt. Alles daarover vind je op www.comedyacademy.be

 

Alle activiteiten