Film op dinsdag: Papicha

Deze informatie is niet meer actueel!
Algiers, jaren 90. Nedjma, een 18-jarige studente die in de universiteitsstad woont, droomt ervan om styliste te worden. Bij het vallen van de avond sluipt ze met haar beste vrienden door het gaas van het stadshek om de nachtclub te bereiken waar ze haar creaties verkoopt aan de "papichas", mooie jonge meisjes uit Algiers. De politieke en sociale situatie in het land blijft verslechter...

Wanneer

  • dinsdag 20 dec 2022
    van 14.00 u tot 17.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
GC 't Heilaar
adres
Heilaarstraat 35
2340 Beerse

Info

In samenwerking met:

Koninklijke Vriendenkring Amicitia

Algiers, jaren 90.

Nedjma, een 18-jarige studente die in de universiteitsstad woont, droomt ervan om styliste te worden. Bij het vallen van de avond sluipt ze met haar beste vrienden door het gaas van het stadshek om de nachtclub te bereiken waar ze haar creaties verkoopt aan de "papichas", mooie jonge meisjes uit Algiers.

De politieke en sociale situatie in het land blijft verslechteren, maar Nedjma laat zich er door de tragische gebeurtenissen van de Algerijnse burgeroorlog niet van weerhouden een normaal leven te leiden. Ze besluit voor haar vrijheid en onafhankelijkheid te vechten door een modeshow te organiseren en zo alle verboden te trotseren.

regisseur: Mounia Meddour
2019
drama
105 min
Alle activiteiten