Ellen Jansegers - Zwijgen is goud: introvert in een extraverte wereld

Zowat een derde tot de helft van de wereldbevolking is in min of meerdere mate introvert. Maar wat betekent het precies? Hoe is het begrip ontstaan en wat doet het met de hersenen? Hoe heeft het een impact op relaties?

Wanneer

  • donderdag 10 okt 2024
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 8,00 (-26 - 5,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Kempen - 1,6 euro)

Waar

naam
GC 't Heilaar
adres
Heilaarstraat 35
2340 Beerse

Contact

Telefoon
014 615 615
e-mail
vaart@beerse.be

Info

START TICKETVERKOOP OP MAANDAG 3 JUNI OM 9 UUR

Als mens zouden we er baat bij hebben om meer naar introverte mensen te luisteren. De waarheid zit vaak verborgen achter het luidruchtige gekakel. - Dirk De Wachter

Zowat een derde tot de helft van de wereldbevolking is in min of meerdere mate introvert. Maar wat betekent het precies? Hoe is het begrip ontstaan en wat doet het met de hersenen? Hoe heeft het een impact op relaties, werk en opvoeding?

In deze lezing belicht Ellen Jansegers alle aspecten van introversie. Ze gaat daarbij in tegen alle clichés en roept op om eindelijk de positieve kanten van introversie te erkennen. Ellen Jansegers wisselt theoretische inzichten af met persoonlijke anekdotes en citaten uit interviews met meer en minder bekende introverten zoals premier Alexander De Croo, Sam De Bruyn, Stephanie Coorevits en prof. Stijn Baert die ze afnam voor haar gelijknamige boek.

Verwacht een toegankelijke lezing vol herkenbare verhalen, aangevuld met concrete tips en tricks.

Ellen Jansegers is freelance schrijver, journalist, interviewer, redacteur en communicatiemedewerker. Ze heeft een master in Journalism Studies. Ze werkte elf jaar als communicatiemedewerker bij verschillende bedrijven. Na een depressie en burn-out werd het duidelijk dat ze haar stille en gereserveerde kant niet langer kon en mocht wegduwen. Ze is eigenaar van de blog 'Het stille meisje' over introversie, hoogsensitiviteit, creativiteit en mentaal welzijn.

www.hetstillemeisje.com

Alle activiteiten