Wim Claeys - Mijn papa was bij de SS

Als jong ventje liep muzikant en cabaretier Wim Claeys (1972) te pronken met memorabilia uit het nazitijdperk. Pas toen Wim als tiener de gruwel van de Holocaust onder ogen zag, begon hij zich vragen te stellen bij het oorlogsverleden van zijn vader.

Wanneer

  • donderdag 15 mei 2025
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 8,00 (-26 - 5,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Kempen - 1,6 euro)

Waar

naam
GC 't Heilaar
adres
Heilaarstraat 35
2340 Beerse

Tickets

E-ticket bestellen
Telefoon
014 615 615

Contact

Telefoon
014 615 615
e-mail
vaart@beerse.be

Info

START TICKETVERKOOP OP MAANDAG 3 JUNI OM 9 UUR

Als jong ventje liep muzikant en cabaretier Wim Claeys (1972) te pronken met memorabilia uit het nazitijdperk. Bij het VNJ, de Vlaams-nationalistische jeugdbeweging, zong hij uit volle borst mee met aangebrande oorlogsliederen. Want ja, in de oorlog was zijn papa SS'er geweest en hij had aan het oostfront gevochten tegen de Russen, dus kon de SS toch niet slecht geweest zijn?

Pas toen Wim als tiener de gruwel van de Holocaust onder ogen zag, begon hij zich vragen te stellen bij het oorlogsverleden van zijn vader en het gedweep met nazisymbolen binnen het VNJ.

Terwijl het Vlaams Blok almaar groter werd en het VNJ steeds meer in de richting dreef van extreemrechts, werd Wim in een andere richting getrokken: die van de muziek.

Wim keerde zich af van het Vlaams-nationalistische milieu waarin hij opgroeide, maar nooit van zijn vader. Die bleef in de eerste plaats altijd zijn lieve, grappige papa.

LEZING locatie GC 't Heilaar - Heilaarstraat 35 | tickets 8 euro (basis) - 1,6 euro (UiTPAS)

Alle activiteiten