Aquafitness

Overzicht aquafitness programma

Prijzen

 • voor inwoners van Beerse
  • 5,5 euro/les (te betalen per reeks)
 • voor buitendorpse
  • 6,5 euro/les (te betalen per reeks) 

Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen aquafitness (indien anders vermeld op het overzicht).

Aquafitness H2O Mix 

Train je lichaam met, in en door het water. Inspannend voor je spieren, maar minder belastend voor je gewrichten. Tijdens elke les wordt er een ander accent gelegd: van conditietraining naar 'sculpt and shape' naar 'fit en fun'. Water en muziek: de ideale combinatie voor een stevige en leuke workout voor iedereen. 

 • maandag van 21 tot 22 uur

Lesgever: Yana Boidon


Aquafitness H2O Back to Basics (B2B)

Kennismaken met de unieke manier van bewegen in water. Ideaal om te starten en later door te stromen naar één van onze aquafitness-lessen. Alle oefeningen worden op een eenvoudige manier aangeleerd zodat je watergevoel verbetert. Zowel balans, coördinatie, weerstandstraining en verplaatsingsvormen vormen belangrijke onderdelen van deze les.

Let op!! Deze les wordt vanaf de herfstvakantie gegeven in afwisselend ondiep als diep water, om beide vormen te ervaren en te leren. 

 • woensdag van 19 tot 19.45 uur

Lesgever: Jolien Corthout


Aquafitness H2O Diep

Aquafitness in diep water, is een veel vrijere manier van bewegen en staat beter bekend als aquajoggen. De "wetbelt" (gordel) zorgt ervoor dat je drijft, en de oefeningen verticaal kan uitvoeren. Door de opwaartse drijfkracht en de driedimensionaliteit van water worden de spieren optimaal getraind zonder een extra belasting te creëren op de gewrichten. Je "Core" moet harder werken omdat je zweeft in het water en zelf continu stabiliteit moet zoeken. Ideaal voor iedereen die aan zijn algemene conditie wil werken. 

 • woensdag van 19.50 tot 20.35 uur

Lesgever: Jolien Corthout


Aquafitness H2O Sculpt 

Een afwisselende workout waar het accent vooral op spierversteviging ligt. Een menselijk lichaam heeft tussen de 640 en 850 spieren die allemaal aan bod komen tijdens de les. Het water is de belangrijkste weerstand, maar het gebruik van verschillende soorten materialen zal zeker een effectief trainingseffect geven. 

 • woensdag van 20.40 - 21.25 uur

Lesgever: Jolien Corthout


Aquafitness H2O HIITT

Aqua HIITT is een stevige, intensieve workout in ondiep water. De unieke omgeving van het water zorgt ervoor dat je op een veilige manier kan trainen op het vlak van kracht, explosiviteit en uithoudingsvermogen. In een HIIT-training (High Intensity Interval Training) werken we vooral met korte, intensieve intervalvormen waar je telkens voluit moet gaan. Dit heeft als voordeel dat je "After Burn" (vetverbranding na de training) langer duurt.

Durf jij je grenzen te verkennen en verleggen? Doe dan mee met deze uitdagende vorm van aquatraining.

 • woensdag van 21.30 tot 22.15 uur

Lesgever: Jolien Corthout


Aquavitaal 50+ (aquafitness voor de actieve senior)

Bewegen in water kan iedereen en heeft tal van voordelen. Met aangepaste oefeningen op passende muziek, train je je spieren en gewrichten zodat alledaagse bewegingen makkelijk uitgevoerd kunnen worden. Hierbij wordt rekening gehouden met de kracht, lenigheid en snelheid van iedere deelnemer. Je blijft dus actief, fit en vitaal.

 • woensdag van 13 tot 13.45 uur

Lesgever: Yana Boidon


Aquarevalidatie functional training 

Een revalidatietherapie waarbij men het lichaam traint in het water. Door deze veilige situatie en de opwaartse kracht van het water, worden de gewrichten en spieren minder belast, zodat de bewegingsuitslagen van de gewrichten kan worden vergroot. Door deze lage belasting en geen schokbelasting, kan er veel sneller gestart worden met de revalidatie. Er kan doelgericht getraind worden om een letsel te laten helen, doordat de circulatie vroeg op gang wordt gebracht. Deze vorm van trainen is ook een alternatief om aan de conditie te blijven werken als het letsel de patiënt nog niet toelaat om te lopen of andere oefenvormen uit te voeren. Ook geschikt voor mensen die niet kunnen zwemmen.
Doelgroep:  ° revalidatiepatiënten: - voorste kruisbandreconstructie - meniscus-/kraakbeenletsel - totale knieprothese - totale heupprothese - rugoperaties - enkelfracturen - schouderrevalidatie
                    ° musculoskeletale problematiek: reuma - artrose - lage rugklachten
                    ° cardiovasculaire - respiratoire problematiek
                    ° neuromusculaire ziekten
                    ° multiple sclerose
                    ° fibromyalgie
                    ° obesitas - deconditionering
                    ° stapproblematiek

 • woensdag van 19 tot 19.45 uur

Lesgever: Joppe Verlinden