Bezienswaardigheden regio

Beerse is de ideale uitvalsbasis om de bredere regio per fiets te verkennen. Parkeer je auto op een van de gratis parkings en stap over op je trapper om het fietsnetwerk te veroveren.

Onze tips:

Plantentuin Merksplas

Ossenweg 1 - 2330 Merksplas
gsm 0472 80 18 93 - e-mail: info@plantentuinmerksplas - www.plantentuinmerksplas.be

Plantentuin 'De Kleine Boerderij' maakt deel uit van het cultuurhistorische landschap Rijksweldadigheidskolonie Merksplas, of kortweg Merksplas Kolonie. 
De gebouwen en gronden werden in 1920 in gebruik genomen door de toenmalig opgerichte straftuinbouwschool waar veeteelt, bijen, tuinbouw en boomkwekerij centraal stonden. In 2007 kreeg de site een nieuwe invulling die helemaal in lijn met het rijke verleden. 

Op het terrein kan je verscheidene uitzonderlijke collecties terugvinden van o.a hortensias, Afrikaanse lelies, magnolias, pioenrozen, toverhazelaars, daglelies, bamboe en meer, veel meer.

De Kleine Boerderij biedt naast individuele bezoeken ook de mogelijkheid tot gegidste rondleidingen en themawandelingen. Op regelmatige tijdstippen worden er evenementen georganiseerd. Tijdens de zomerweekenden is het gezellige tuincafé geopend. De moeite waard!

Meer informatie? Op de hoogte blijven?