Streekbieren

Barse Cuvée

donker - 10% alc. vol.

Donker bier van hoge gisting met hergisting en smaakevolutie op de fles. Dit bier met beige schuimkraag heeft een zachte, rijke smaak met een fruitig aroma. Het is een evenwichtig bier met zoete en bittere toetsen en een lichte bittere afdronk. 

Ontwikkeld door Beersenaren Patrick Cox en Heidi Van Loon – Bierfirma Valocco – gsm 0479 58 58 40 - e-mail: info.valocco@gmail.com - gebrouwen in de proefbrouwerij te Lochristi – verkrijgbaar bij drankenhandel 't Klaverblad - Melkerijstraat 2 - 2340 Beerse en bij diverse drankenhandels in de regio

BUFO

biologisch, blond - slechts 4,7 % alc. vol.

BUFO is een fijn gehopt blond volmoutbier van hoge gisting met nagisting in de fles. Voor een bier met minder alcohol is dit bier, door het gebruik van zeldzame hoppen, toch zeer smaakvol . Het smakenpalet van de hop verwijst naar de sauvignon blanc druif uit de Loirestreek dat als bijzonder fruitig wordt omschreven. Kenners noemen citrus, stekelbes, passiefruit, mango en perzik. Aan BUFO werden geen suiker, kruiden of andere producten toegevoegd.

Ontwikkeld door Beersenaar Louis Meulders en in opdracht van Gageleer cbva-so gebrouwen bij brouwerij Anders! Te Halen - verkrijgbaar bij diverse bioshops en drankenhandels in de regio

Hopbizon

blond - 7,5 % alc. vol

Dit goudkleurig, blond bier met een hopbittere smaak en een fruitig aroma werd ontwikkeld door 6 collega’s uit het buitengewoon lager onderwijs.

Ontwikkeld door 6 leerkrachten van GIBLO Beerse en gebrouwen in Brouwerij Eutropius te Heule – verkrijgbaar via de brouwmeesters: Dirk Verheyden – Zomerstraat 13 – 2340 Beerse – e-mail: dirk.verheyden1@telenet.be

Houtse Tripel

blond - 8,5 % alc. vol.

Deze fruitige tripel van hoge gisting en zachtbittere smaak werd in 2010 ontwikkeld door de voormalige uitbater van café De 2 Volksvrienden op Den Hout. Het gulle gebruik van verschillende hoppen en kruiden geeft dit bier een pittig aroma.

Het bier is niet meer verkrijgbaar.

Flodder

blond - 8% alc. vol.

Goudblond bier van hoge gisting met hergisting en smaakevolutie op de fles. De eerste aanzet is licht zoet, gevolgd door een fijne hop- en fruitige smaak. In de afdronk is nog een lichte nabitterheid te proeven.

Ontwikkeld door Beersenaren Patrick Cox en Heidi Van Loon – Bierfirma Valocco – gsm 0479 58 58 40 - e-mail: info.valocco@gmail.com - gebrouwen in de Proefbrouwerij te Lochristi – verkrijgbaar bij drankenhandel 't Klaverblad - Melkerijstraat 2 - 2340 Beerse en bij diverse drankenhandels in de regio

Gageleer

blond - 7,5% alc. vol

Een volmoutbier van hoge gisting dat zijn unieke smaak dankt aan de gagel (Myrica gale), een struikje dat groeit op veenachtige gronden zoals in de natuurreservaten in de Kempen.  

In de middeleeuwse gruitbieren (gruit = kruid) was gagel de voornaamste smaakmaker. Gageleer is het eerste hedendaagse bier waarin gagel opnieuw wordt gebruikt. Daardoor is dit een eigenzinnig bier dat een aparte plaats bekleedt in het Belgische bierlandschap.

Ontwikkeld door Beersenaar Louis Meulders en in opdracht van Gageleer cbva-so gebrouwen bij de Proefbrouwerij te Lochristi - verkrijgbaar bij drankenhandel 't Klaverblad - Melkerijstraat 2 - 2340 Beerse en bij diverse bioshops en drankenhandels in de regio

Quirinus Donker / Blond

donker - % alc. vol

blond - 7,4 % alc. vol

Levend blond bier van hoge gisting met hergisting op de fles. Ongefilterd en niet gepasteuriseerd.

Ontwikkeld door en gebrouwen bij Brouwerij De Boerentang - Vlimmersedijk 60 - 2390 Malle - http://brouwerijdeboeretang.be - verkrijgbaar bij drankenhandel 't Klaverblad - Melkerijstraat 2 - 2340 Beerse en bij diverse drankenhandels in de regio

Strijdersbier

Het strijdersbier is het eerste bier van de vzw Hopperfly uit Beerse. Hopperfly is een VZW die bieren brouwt en laat brouwen, waarvan de volledige opbrengst naar een goed doel gaat. De volledige opbrengst van het strijdersbier gaat naar de stichting de kleine strijders.

Ontwikkeld door Hopperfly - https://hopperfly.be/bieren - verkrijgbaar in restaurant De Sjokola, Vredestraat 13, Beerse en restaurant De Laborant, Lindenlaan 23, Beerse.