Themafietsroutes

Laat je je graag verrassen door een vooraf uitgestippelde fietsroute rond een bepaald thema? In Beerse kan je op heel wat themaroutes aanpikken. 

Jan Vaertenroute

Beleef de kleuren en vormen uit het Kempense landschap door de ogen van een kunstenaar.

afstand 25 km / geen bewegwijzering / download folder / download audiotour

Kempense Zalighedenroute

De bomen op de route vertellen je de geschiedenis van de Kempen en leiden je voor kilometerslang groen fietsplezier doorheen Beerse, Vosselaar, Lille, Zoersel, Malle en Rijkevorsel.

afstand: 53 km (verkortingen tot 33 en 44 km) / bewegwijzering via knooppunten / download folder / download audiotour / meer informatie op www.kempensezaligheden.be

vaART-route: kunstzinnig fietsen langs het kanaal Dessel-Schoten

Dagelijks passeren er vele wandelaars en fietsers langs het jaagpad van het kanaal.

'De vaart' biedt hen een vlot traject naar het werk, een rustig fietstochtje onder vrienden of een aangename wandeling op een autoloos traject. Vanzelfsprekend? Toch niet. Want, hoewel het kanaal voor ons ‘gewoon’ een feit is, was ze voor onze Kempense voorouders broodnodig.

Langsheen het traject ‘de vaArt’ nemen we je mee in het verleden en ook het heden van het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. Van muurschilderingen tot een XL postkaart uit de oude doos: op een tiental locaties langs het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten visualiseren kunstzinnige voorwerpen voortaan het verhaal van dit opmerkelijk kanaal. 

Een fietsroute ter gelegenheid van 150 jaar kanaal Dessel-Schoten, in 2016.

bewegwijzering via knooppunten / download folder / download audiotour

Landlopersroute

De voormalige landloperskolonies in Wortel en Merksplas bieden een fascinerende mix van natuur, erfgoed en verhalen. Treed tijdens deze route in het spoor van de landlopers.

Tip! Download voor je vertrek de Kolonie-app voor Android of IOS.

afstand: 57 km (verkortingen van 41 en 16 km) / bewegwijzering via knooppunten / download folder

Streek van landlopers en Grenswippers [Knooppunter-route]

afstand: 30 km
bewegwijzering via knooppunten
meer informatie op de website van Knooppunter
download gpx-bestand hier

Meer inspiratie nodig?

Kom dan eens neuzen in het aanbod gratis fietsfolders in het toeristisch infokantoor in GC 't Heilaar of kijk op www.kempen.be/fietsroutes.