logo Uit in Beerse

Vakantiewerking Beerse strapt de zomer door

25 juni ’24 (di)
De vakantiewerkingen van Sport, Vaart (Berenbende) en Kinderopvang slaan voor de zomer van 2024 voor hun jaarthema de handen in elkaar.

Onder het motto ‘BEERSE STRAPT’ wordt er de ganse zomer ingezet op trage mobiliteit. Doorheen de zomer wordt er in de verschillende opvanginitiatieven van het Lokaal Bestuur gewerkt rond strappen.

 • Spaaractie

Gaat je zoon/dochter naar een sportkamp, Berenbende activiteit of de kinderopvang en doet het dit met de fiets, te voet, de step, … kan het sparen voor superleuke gadgets! De eerste keer ontvang je een spaarkaart waarop je de stempels kan verzamelen. Inruilen van de kaarten kan op één van de 3 diensten. Superstrappers die 25 keer strappen deze zomer, mogen kiezen uit één van de superprijzen (o.a. een voucher van Sport Beerse of een jaarabonnement van de fietsbieb). De moeite waard, niet?

 • Donderdag strapdag

Op donderdag wordt er zowel bij de Kinderopvang, Sport als Berenbende gewerkt rond trage mobiliteit: met de fiets, step, skates, te voet … oefenen op circuits of opdrachten uitvoeren, het wordt elke week wat anders! We roepen alle deelnemers ook op om die dag zéker al strappend naar de opvang te komen!

 • Fietspool Sportcentrum – De Pegger


In de maand augustus is er een fietspool voorzien voor kinderen uit Beerse die op sportkamp gaan in Vlimmeren. Onder begeleiding wordt om 8.30 uur vertrokken aan het sportcentrum richting de Pegger. ’s Avonds doen we om 16 uur het omgekeerde traject.

 • Autoluwe Rerum Novarumlaan

Om ‘trage mobiliteit’ zoveel mogelijk te promoten in en rond het sportcentrum wordt de Rerum Novarumlaan autoluw gemaakt tussen de 2 parkings van het sportcentrum, en dit telkens op donderdag tussen 9 en 16 uur. Tijdens deze dagen zullen de kinderen met hun fiets, step of ander rollend materiaal kunnen oefenen op straat. De 2 parkings blijven bereikbaar. Deze regels zijn van toepassing op volgende dagen:

  • donderdag 4/7
  • donderdag 11/7
  • donderdag 18/7
  • donderdag 8/8
  • woensdag 14/8 (ter vervanging van donderdag 15/8)
  • donderdag 22/8

Op donderdag 29 augustus wordt de STRAPzomer afgesloten met een evenement van de 3 diensten samen. Worden alle opdrachten goed uitgevoerd, roepen we Beerse uit tot SUPERSTRAPGEMEENTE van 2024! Doe jij ook mee? Meer informatie zal bezorgd worden aan de deelnemers van de vakantiewerkingen.

Meer info & vragen?

Sport Beerse – sport@beerse.be
Vaart Beerse (Berenbende) – jeugd@beerse.be
Kinderopvang – ibo@beerse.be

LCP